Hey, hey, hey, az abortusz ok!

Gyerekeket szerveztek be abortusz melletti tüntetésre lengyel aktivisták. A baloldali tüntetésen - melynek követelései az egyenlőség, a szabadság és a tetszés szerinti abortusz - több videófelvétel is készült arról, ahogy a felhergelt fiatalok abortuszpárti szlogeneket skandálnak.

HOT 2021. JANUÁR 31. 15:15

Abortuszpárti szlogeneket üvöltöztek kiskorú gyerekek az egyik baloldali tüntetésen Lengyelországban.

A Marta Lempart-féle Női Sztrájk szervezet azóta folytatja demonstrációit, amióta a lengyel alkotmánybíróság úgy döntött, hogy szigorítja az abortuszra vonatkozó szabályozást. A tüntetéseken olyan szlogeneket skandáltak, mint a:

“Hey, hey, hey, az abortusz ok! Szabadság, egyenlőség és tetszés szerinti abortusz!”

Ami megdöbbentő azonban, hogy az internetet és közösségi oldalakat bejáró videókban nem csak felnőtt aktivisták üvöltik a fent említett szövegeket, hanem több videó is kering, melyen egyértelműen kiskorú gyermekek is részesei az abortuszpárti megmozdulásoknak.

Az ehhez hasonló tüntetéseken mára megszokottá vált, hogy gyermekek üvöltik a rendőrök arcába, hogy támogatják a szabad abortuszt, arról azonban az interneten is megoszlanak a vélemények, hogy mennyire szerencsés ilyen rendezvényeknek és ilyen gondolatoknak kitenni kiskorúakat.

HOT

Címkék:

abortion, poland, womens strike