Nemi erőszakkal vádolják a főváros kommunista képviselőjét

Egy közösségi oldalon vádolta meg erőszakkal egy fiatalember a fővárosi képviselőt és élettársát, akik állítása szerint két évvel ezelőtt megerőszakolták.

HOT 2021. JANUÁR 22. 17:06

Újra nemi erőszakkal vádolnak egy francia politikust. Szinte egy időben a kiskorú megerőszakolásával vádolt egykori főpolgármester, Christophe Girard párizsi tanácsba történő visszatérésével robbant ki az újabb botrány, melynek gyanúsítottja ezúttal a kommunista párt egyik képviselője, Maxime Cochard.

A Twitteren Prunille felhasználónévvel szereplő fiatal férfi, Guillaume TT azt állítja, hogy a kommunista politikus, Maxime Cochard és élettársa, Victor Laby 2018 októberében megerőszakolták, kihasználva az akkor még csak 18 éves fiú naivitását és különösen kiszolgáltatott helyzetét. A fiatalember állítása szerint akkoriban komoly családi problémái voltak és nem volt hol aludnia, a politikus pedig kihasználta a kommunista párton belüli pozícióját és akarata ellenére szexuális kapcsolatra kényszerítette a fiút.

A Le Parisien értesülései szerint a kommunista párt a tweet megjelenését követően szinte azonnal reagált, közleményt adtak ki, melyben leírták, hogy teljes mértékben támogatják az áldozatot. A párt vezetősége megkérte Maxime Cochard-t és élettársát, hogy mondjanak le a párton belüli posztjukról, továbbá Cochard-nak a párizsi tanácsból is ki kell lépnie.

Több párt politikusai is kiálltak a nemi erőszak áldozata mellett, Danielle Simonnet városi tanácsos a Twitteren üdvözölte a kommunista párt azon döntését, hogy eltávolítják a pártból Cochard-t és élettársát.

Az Engedetlen Franciaország Párt (La France Insoumise) szintén támogatja Prunille-t és egyetért az elkövetők kizárásával a kommunista pártból.

Párizs alpolgármestere, David Belliard úgy véli, hogy a szólásszabadság bátor cselekedet, amelyre nagy szükség van, véleménye szerint az erőszak a melegek körében is egyre elterjedtebb, ezért ő is támogatásáról biztosította a fiatalembert.

A vádlott, Maxime Cochard mindent tagad, a Twitteren azt írta, hogy megtette a szükséges jogi lépéseket és feljelentést fog tenni rágalmazásért.

HOT

Címkék:

france, kommunist, politics, sexual harrasment