A legfiatalabb dán drag kid filmet kapott az életéről a közmédián

A 12 éves kisfiú szeret női ruhákba öltözni, sminkelni, és női művészneve is van. A róla szóló film óriási felháborodást váltott ki, többen gyermekpornográfiával és kizsákmányolással vádolták a közmédiát.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 7. 16:29

Jeppe egy 12 éves dán kisfiú, aki szeret női ruhákba öltözni, de a szülei nem engedik, hogy így menjen iskolába, mert félnek, hogy a többiek csúfolnák másik énje miatt. Jeppéről szól az a film, amit nem rég mutatott be a svéd közmédia.

A műsor során kiderült, hogy a kisgyereknek már egy kialakult női alteregója is van, akit Robertának hív, és Roberta néven különböző videókat is posztol a TikTokon és az Instagramon. A profilon fellelhető videókban, a drag kid az átváltozásairól szóló képsorokat mutatja be, amely során fiúból, „nővé” változtatja magát.

„Az egyik legnagyobb álmom már régóta az, hogy profi drag queen legyek” – mondta a filmben a kisgyerek.

Jeppének még transznemű példaképe is van. Egy Tinus nevű, 33 éves férfi, aki hivatásos drag queen Dániában. A dokumentumfilmben Jeppe a Tinus által készített videókat nézi, amelyekben, a férfi nőnek öltözve, szexuálisan provokatív módon, fehérneműben és tollakban pózol. A drag queen egyébként saját közösségében is a túlzó és szexualizált kifejezésmódjáról ismert.

Jeppe születésnapja előtt az apja felvette a kapcsolatot Tinus-szal, és elintézte, hogy találkozhassanak egymással, ami arra is alkalmat adott, hogy Tinus meghívja Jeppe Roberta nevű alteregóját, hogy vegyen részt egy karácsonyi kabaréban, ahol transzvesztiták szerepelnek. Tinus azt mondta, mostantól ő lesz Jeppe „drag mamája”. Mint mondta, egy drag queen első nyilvános megjelenése egy újjászületéssel ér fel.

A karácsonyi kabaréval kapcsolatban Jeppe szüleiben merültek fel kétségek, de nem akadályozták meg, hogy a gyerekük részt vegyen rajta, sőt a dokumentumfilmben az is látható, ahogy a kabaré előtt Jeppe felpróbál egy melltartót.

 

A dokumentumfilm egyáltalán nem kapott kedvező fogadtatást a közösségi médiában.

„Most éppen gyermekpornót, gyermekkizsákmányolást, gyermekbántalmazást vetít az SVT2. A 12 éves fiút kihasználják és szexualizálják felnőtt férfiak drag queenként. Ez a karácsonyi szórakoztatás legbizarrabb és legbetegebb formájában, a fenébe is!” – írta egy felháborodott felhasználó a Twitteren.

Egy másik felhasználó undorítónak nevezte a svéd közmédiát, amiért a dokumentumfilmmel elfogadhatónak minősíti a pedofíliát. „Ez kultúrának vagy a pedofília elfogadható formájának minősül? Biztos van egy meghatározó ügyfélkör, amelyik ezt választja. Ez undorító!!!!” – írta a felháborodott felhasználó.

NAGYVILÁG

Címkék:

denmark, drag queen, sweden