A pedofilok elnyomott kisebbséget alkotnak a tanácsadó szerint

Marginalizált kisebbségként jellemezte a pedofilokat egy tanácsadó, aki bebörtönzött szexuális bűnelkövetőkkel dolgozik. A kijelentésről videó is készült.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 12. 10:22

Egy bebörtönzött szexuális bűnözőkkel foglalkozó szakmai tanácsadó egy nemrégiben feltöltött YouTube videójában marginalizált kisebbségnek titulálta, és megvédte a pedofilokat.

Miranda Galbreath okleveles szexuálterapeuta nem rég „Beszéljünk a kiskorúakhoz vonzódó személyekről” címmel tett közzé egy videót. A videóban Galbreath a pedofilokat nevezi „kiskorúakhoz vonzódó személyeknek”, és kijelenti, hogy a pedofil kifejezés elítélő, bántó és sértő. Szerinte ezek a kiskorúakhoz vonzódó emberek a legjobban megbélyegzett társadalmi csoport, akik a szélesebb népesség becsmérlő kijelentéseitől szenvednek.

A videóban Galbreath a gyermekek iránti vonzalmat más szexualitásokhoz hasonlította, kijelentve, hogy „a kiskorúakhoz vonzódó személy egyszerűen azt jelenti, hogy az illető tartós szexuális vagy romantikus vonzalmat érez kiskorúak iránt. Nem ők választották ezt a vonzalmat. Nem választhatod meg, hogy heteroszexuális vagy meleg vagy, ezzel együtt pedig azt sem, hogy kiskorúakhoz vonzódj”.

A Sexual Safe Space nevű weboldalán Galbreath azt állítja, hogy több mint 20 éve aktív mentálhigiénés tanácsadó. Az oldal szerint „értékelési és kezelési szolgáltatásokat nyújt a közösségben és az állami börtönökben olyan embereknek, akik szexuális bűncselekményeket követtek el”.

Linkedin profilja szerint a Pennsylvania büntetés-végrehajtási minisztériumnál is dolgozott. Galbreath a World Professional Association for Transgender Health (WPATH) regisztrált tagja is, amely nemzetközi irányelveket és protokollokat határoz meg az orvosi átmenetre vonatkozóan, beleértve a már 14 éves korú kiskorúakra vonatkozó ajánlásokat is.

A kiskorúakhoz vonzódó személyeknek szóló források és linkek listáján Galbreath a Prostasia Foundationt is népszerűsíti, ami egy kaliforniai székhelyű jótékonysági szervezetet, amely gyermekvédelmi szervezetként reklámozza magát. A Prostasia azonban lobbizott a gyermekpornográfia betiltása ellen, levélíró kampányokat kezdeményezett állami képviselőknek, követelve, hogy a gyermekhez hasonló szexbabák maradjanak legálisak, és azt javasolta, hogy a gyerekeket tanítsák a fétisekről.

A Prostasia tanácsadója, egy klinikai pszichológus, James Cantor pedig a pedofília polgári jogként való legalizálása mellett szállt síkra, és úgy véli, hogy a pedofíliának az LMBTQ+ rövidítés részét kellene képeznie. „Meleg férfiként szólva úgy gondolom, hogy a P-t (pedofil) is bele kellene foglalnunk al LMBTQ-ba. Ha másképp tennénk, azzal elárulnánk azokat az elveket, amelyek a jogainkat adják”.

A Galbreath weboldalán linkelt másik forrás a B4U-ACT, egy marylandi székhelyű nonprofit szervezet, amely a kiskorúakhoz vonzódó emberek és a mentálhigiénés szakemberek közötti kommunikációt igyekszik megteremteni. A B4U-ACT-t az elítélt gyermekerőszakoló, Michael Melsheimer alapította, aki 2010-ben öngyilkos lett. A csoport a múltban nyomást gyakorolt az egészségügyi szakemberekre, hogy változtassák meg a pedofília besorolását, hogy csökkentsék a gyermekek szexuális zaklatóinak megbélyegzését.

„A pedofília kritériumainak feltételezniük és támogatniuk kell az orvos vagy terapeuta és a páciens közötti együttműködő, terápiás kapcsolatot. Ezzel szemben a jelenleg javasolt, az elkövetők adatain alapuló diagnosztikai kritériumok azt állítják, hogy a páciens nem tisztességes. Ezt bizonyítja az is, hogy a szakirodalmi áttekintésben a kliens elkövetőként és nem páciensként van megnevezve, ami egy ellenséges kapcsolatot feltételez az egyén és a mentálhigiénés szakember között” – áll a B4U-ACT honlapján.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, pedophilia