Akarunk-e ilyen Európát? – Tette fel a kérdést a migránstámadás után a miniszterelnök

Akarunk-e ilyen Európát? – Tette fel a kérdést a migránstámadás után a miniszterelnök

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a közösségi oldalán fakadt ki azután, hogy egy lengyel férfit brutálisan megerőszakolt egy migráns Németországban.

NAGYVILÁG 2023. AUGUSZTUS 29. 13:36

“Münchenben egy fiatal lengyelt megerőszakolt egy afgán bevándorló. Ez az Európai Unió, (az Európai Néppárt vezetője) Manfred Weber és lengyelországi képviselője, Donald Tusk által erőltetett nyitott határpolitika következménye. Akarunk-e ilyen Európát Lengyelországban?” – tette fel a kérdést Mateusz Morawiecki a Facebookon közzétett bejegyzésében.

A lengyel kormányfő hozzátette, hogy Lengyelország a kontinens egyik legbiztonságosabb országa, és a Jog és Igazságosság (PiS) kormánya hatalmas összegeket fektet a hadseregbe, a rendőrségbe és a lengyel határok védelmébe.

Mateusz Morawiecki arra a döbbenetes esetre reagált, amelyről nemrég a V4NA is beszámolt, miután ismét egy borzalmas migránstámadás rázta meg Németországot, ahol szinte már hetente megtörténik a fiatal lányok legnagyobb rémálma. Újabban pedig már a férfiak sincsenek biztonságban az utcán. Homoszexuális nemi erőszak áldozatává vált ugyanis egy 18 éves fiú a bajor fővárosban, Münchenben. A rendőrség szerint az áldozat erősen ittas volt, és egyedül tartott hazafelé egy buli után. A 20 éves migráns a Max-Weber-Platz nevű metróállomáson látta meg először a fiatal férfit, majd rögtön szemet szúrhatott neki, hogy itass, ezért könnyű préda lesz.

A rendőrségi jelentés szerint az afgán migráns a megtámadta, a földre teperte, majd brutálisan megerőszakolta az áldozatát, az erőszakos aktus állítólag több órán keresztül tartott.

A beszámoló szerint térfigyelő kamerák rögzítették a bűncselekményt. A rendőrségi jelentésben azt is rögzítették, hogy az afgán támadó miután kielégülten végzett a dolgával, kirabolta az áldozatát, ellopta például a telefonját és a pénztárcáját is. A 18 éves fiú ezután egyedül ment haza, és csak másnap hívta fel a rendőrséget, hogy feljelentést tegyen. Az ellopott mobiltelefonjának nyomkövető funkciója segítségével a rendőrök be tudták mérni az afgán tartózkodási helyét, és le tudták tartóztatni.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, mateusz morawiecki, migrant, poland