Arra kényszerítette a kisfiút az iskola, hogy vegyen részt a melegfelvonuláson

Egy hívő keresztény anya az Egyesült Királyságban beperelte fia előkészítő iskoláját, amiért az a beleegyezése nélkül kényszerítette 4 éves gyermekét, hogy részt vegyen egy LMBTQ felvonuláson.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 7. 16:19

A 38 éves Izzy Montague először három évvel ezelőtt került a címlapokra, miután megjelent a Good Morning Britain című műsorban, és azt állította, hogy erkölcsileg helytelen a gyerekeket az LMBTQ-közösségről tanítani az iskolában, és az adófizetők pénzét nem szabad a “melegek napirendjének” előmozdítására fordítani.

A most szóban forgó ügy, a London délkeleti részén, South Norwoodban található Heavers Farm Általános Iskolában tartott eseményhez kapcsolódik, és az eset még 2018-ban történt, de csak ma jutott el idáig, hogy érdemi bírósági tárgyalás legyen róla. A keresztény anyuka ugyanis azért perelte be az intézményt, mert a beleegyezésük nélkül az előkészítő iskola arra kényszerítette a kisfiút, hogy részt vegyen az egyik melegjogi felvonuláson.

Az iskola előre értesítette a szülőket, hogy a gyerekeknek részt kell venniük az LMBTQ eseményen. A szóban forgó anyuka azonban határozottan visszautasította, hogy a gyermeke megjelenjen a felvonuláson. Erre az iskola azt válaszolta, hogy megérti a család nézeteit és álláspontját, ennek ellenére a kisfiú nem hiányozhat a rendezvényről.

Az anya ezért közvetlen és közvetett megkülönböztetés, áldozattá válás, valamint az 1996. évi oktatási törvény és az 1998. évi emberi jogi törvény megsértése miatt keresetet nyújtott be a bíróságra. A Közép-Londoni Megyei Bíróságon. A nő

nem csak a felvonulással kapcsolatban fejezte ki aggodalmát, hanem a 4 éves fiának a tanórákon bemutatott oktatási tartalmak miatt is. Az egyik könyvben, amelyet a gyerekek olvastak, utalások voltak egy azonos nemű családra.

Az asszony azt mondta: úgy érzi, hogy “megpróbálták ránkerőszakolni azt, hogy ez a törvények vagy a brit értékek része, vagy a nemzeti tanterv része és megpróbáltak eladni valamit, amit senki sem akart megvenni”. Hozzátette, hogy elismeri a sokszínűség és az egyenlőség előmozdításának fontosságát, de úgy véli, hogy ezt meg lehet tenni anélkül, hogy sérülne az egyének vallási meggyőződése.

Az anyukát egyébként a Keresztény Jogi Központ támogatja a tárgyalások során, amelyek még akár hetekig is eltarthatnak majd. Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Királyságban egy bíróság megvizsgálja az LMBTQ-ideológia általános iskolákra való rákényszerítésének jogszerűségét.

A téma az Egyesült Királyságban is rendkívül kényes. Az Oktatási Minisztérium a közelmúltban tisztázta, hogy az általános iskoláknak nem kötelező LMBTQ-tartalmakat beiktatniuk, de dönthetnek úgy, hogy azt „életkoruknak megfelelő módon” tanítják.

Ez válasz volt arra a petícióra, amely korábban meg akarta tiltani az LMBTQ-tartalmak oktatását az iskolákban, és amely 200 000 aláírást gyűjtött össze. Egy több tízezer aláírást felhalmozó ellenpetíció is készült, amely azt hangoztatta, hogy az LMBTQ-tartalmakat márpedig tanítani kell.

NAGYVILÁG

Címkék:

children, lgbtq ideology, united kingdom