Az egész világ előtt megnyitná a határokat az egyik svéd párt

A párt közleménye szerint a migráció kihívásai "rendszerhibákból" fakadnak, ezért nem a határokat kell lezárni, hanem a munkaerőpiacot kell nyitottabbá tenni. A párt azonban azt figyelmen kívül hagyja, hogy nem telik el úgy nap, hogy a migránsbandák ne okoznának felfordulást valamelyik nagyvárosban és ne terrorizálnák a helyieket.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 24. 16:08

A közelgő svéd választások előtt a svédországi Középpárt és annak vezetője ismét úgy döntött, hogy tovább támogatja a tömeges bevándorlást és a nyitott határok politikáját.

„A Középpárt a nyitott határokért, a szabad mozgásért, valamint nagyvonalú és humánus menekült-és bevándorláspolitikáért küzd. Egy olyan párt számára, amely értékeit minden ember egyenlő jogára alapozza, nincs más logikus álláspont, mint hogy egy olyan világért dolgozzon, ahol az emberek szabadon léphetnek át a határokon” – írja a párt a közleményében.

A párt egyik hosszútávú célja az, hogy az Európai Unión belüli kölcsönös mozgásszabadságot kiterjesszék az egész világra.

„A migráció gazdagítja az egyéneket, és ezáltal Svédországot az évek során gazdaságilag, kulturálisan és intellektuálisan is gazdagabbá tette. A külvilággal való fokozott csere révén Svédország fejlődési lehetőségei megnőnek”- tették hozzá.

A migrációval járó kihívásokat pedig olyan rendszerszintű hibáknak tulajdonítják, amelyekről a migránsok nem tehetnek. A párt úgy véli, hogy nem a határokat kell lezárni, hanem a munkaerőpiacot kell megnyitni a beáramló tömegek előtt.

A migrációt támogató párt azonban a jelek szerint nem vesz tudomást arról, hogy a migránsbandák naponta több tucat embert terrorizálnak és embereket rabolnak ki fényes nappal az utcákon. Legutóbb egy Mcdonald’s gyorsétteremben verték meg a migránsok az ott dolgozókat, mert a rendelésükből véletlenül kimaradt egy sajtburger.

Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, az alkalmazottak elmondták nekik, hogy három arab és egy ázsiai kinézetű férfi támadta meg őket, akik még jóval a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek. Nem sokkal később azonban a biztonsági kamera felvételei alapján sikerült azonosítani a támadókat és elfogták őket néhány kilométerre az étteremtől. Kiderült, hogy mindegyik támadónak volt már rendőrségi ügye, mert több bűncselekményt is elkövettek korábban.

Mind a négy férfi tagadta az első kihallgatáson, hogy bármi közük lenne a támadáshoz, egyikük azonban meggondolta magát és bevallotta, hogy ők verték meg a dolgozókat. De nem ez volt az egyetlen eset, amikor bebizonyosodott, hogy Svédországban nagyon komoly probléma a migránsbűnözés. Nemrég néhány migráns megkötözött és kirabolt egy 89 éves nyugdíjas férfit. A rendőrséget az idős férfi rokonai hívták, amikor meglátogatták és egy székhez kötözve találták meg a saját otthonában.

NAGYVILÁG

Címkék:

criminal gang, migration, sweden