Betiltotta a tankerület a sátánista klubot, most perelnek

Diszkrimináció miatt pert indított a Sátán Temploma, miután az egyik tankerület megtiltotta, hogy az iskolában tanórán kívüli foglalkozásokat szervezzenek.

NAGYVILÁG 2022. ÁPRILIS 29. 12:04

A Sátán Temploma pert indított egy pennsylvaniai általános iskola ellen, miután az betiltotta az iskola utáni Sátán Klubot. Az egyesület be akarja bizonyítani, hogy az iskolaszék diszkriminálta azzal, hogy megtiltotta a foglalkozást – annak ellenére, hogy más szervezeteknek engedélyezték saját programjaik működtetését. Mathew Kezhaya, a Sátán Temploma jogásza elmondta, hogy a bírósági ügy akár két évig is eltarthat. „Az Első Alkotmánykiegészítés tiltja, hogy a kormányzat az adott tevékenység népszerűségét vegye figyelembe annak eldöntésekor, hogy más, hasonló helyzetben lévő csoportokkal azonos feltételek megteremtésével segítse az adott tevékenységet” – mondta Mathe Kezhaya.

Az általános iskola arról tájékoztatta a templomot, hogy ha eltávolítják a klub nevéből a „sátánt”, akkor megnő az esélyük arra, hogy engedélyt kapjanak az iskolán kívüli program megtartására. Lucien Greaves, a Sátán Temploma szóvivője szerint „ha megtagadják tőlünk egy közintézmény használatát, amihez nincs joguk, akkor hosszadalmas és költséges pereskedésbe fogunk kezdeni, amit a közösségnek kell majd kifizetnie”.

Nem ez volt az első alkalom, hogy sátánisták délutáni foglalkozásokat akartak kínálni a gyerekeknek. Ahogy arról la V4NA korábban beszámolt, nagy port kavar Illinosban a Sátán Temploma szórólapja, amit egy általános iskolában terjesztett. A hirdetésben egy tanítás után klubot ajánlottak azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akik nem szeretnének keresztény vallású délutáni programokon részt venni.

A programokat közvetlenül tanítás után, az iskola területén akarták tartani. A foglalkozásokra elsőstől ötödik osztályos gyerekeket vártak, de akár szülők is részt vehettek a délutáni eseményeken. A szervezet szerint a klub azért is volt előnyös választás, mert a foglalkozásokon nincs hittérítés. A szórólapokból kiderült, hogy az oktatásba játékokat és projekteket építettek.

“Minden foglalkozás egységes tantervre épül, amely a tudományos, racionalista, nem babonás világnézetet hangsúlyozza”, olvasható a sátánista csoport honlapján.

A tankerület arról tájékoztatta a szülőket, hogy a törvények lehetővé teszik az ilyen programok szervezését. Az állami iskolák nem utasíthatják el a vallási programokat, így helyet kell biztosítani a sátánista aktivisták foglalkozásának.

“Ha az iskola elutasítja a szervezet kérelmét, akkor diszkrimináció miatt eljárást indíthatnak a tankerület ellen. A pert pedig biztosan nem nyernénk meg, így valószínűleg több ezer dollárnyi büntetést szabnának ki, amit az iskola tanáraitól és a személyzettől kellene elvenni”, olvasható a tankerület közleményében.

A Sátán Temploma tagjai általánosságban véve azt állítják, hogy nem a sátánimádatot kívánják népszerűsíteni. A tagok bevallása szerint nem hisznek a természetfelettiben, a weboldalukat és a szórólapjaikat mégis szarvak és sátánista jelek borítják. Sőt, a bálványuk egy Badhomet-szobor, amelyen szarvak, pata, szárnyak, és szakáll látható. A lény mögött egy fordított pentagram kapott helyett, az oldalán pedig két kisgyerek látható, amint felnéznek a lényre.

A sátánista csoport tagjai ugyanakkor kifogásolják az Isten fogalmát. Alabama államban például azzal fenyegetőztek, hogy pert indítanak az állam ellen, amennyiben az “Istenben bízunk” felirat az állam zászlajára kerül. A Sátán Temploma akkor szintén az alkotmány első módosítására hivatkozott, szerintük ugyanis ez a jelmondat nem képvisel mindenkit, aki Mississippiben él.

A Sátánisták az abortusz korlátozások nélküli elvégzését is támogatják, ami szerintük egy vallási rituálé. Ezért a csoport felmentést kér a törvények alól: azt kérik, hogy a tagoknak lehetősége legyen hozzáférni az abortuszt kiváltó gyógyszerekhez recept nélkül annak érdekében, hogy tagjai szabadon gyakorolhassák a „szentségi” abortuszt. mennyiben az állam ezt megtagadja tőlük, akkor bírósághoz fordulnak, hívja fel rá a figyelmet a Christian Post.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, education, satan club, satanic temple, united states of america