"Borzalom, megfizethetetlen" – mondják az autósok Brüsszel olajszankciós tervéről – videó

A fuvarozók szörnyülködnek, de a hétköznapi autósok sem tudnák elviselni azt a brutális áremelkedést, amit Brüsszel olajembargós terve okozna. Ha a szankciókat bevezetnék, azonnal 700 forintra emelkedne a benzin ára, és 800-ra a gázolajé Magyarországon. Nagy a felháborodás a sofőrök között, ez derül ki a HírTV magyar csatorna interjúiból, amelyből a Mediaworks Hírcentrum készített összeállítást.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 5. 20:26

„Szóhoz sem jutok”- mondja autós a HírTV magyar csatornának annak kapcsán, hogy a orosz olajembargó bevezetése 700 forintra emelkedne a benzin ára, és 800-ra a gázolajé Magyarországon. Egy másik autós pedig borzalmasnak nevezte ezeket az árakat. A férfi szerint óriási az infláció, ezért egyébként sincs pénze az embereknek ilyen drága üzemanyagra, ezért csak remélni tudja, hogy nem vezetik be az orosz olaj importtilalmát.

„Mit szólnék? Ház ez megfizethetetlen” – mondja egy nő az autójában felháborodottan. Egy másik pedig arról panaszkodott, hogy nagyon sokan képtelenek lennének előteremteni a pénzt az üzemanyagra, ha ekkora dráguláson menne keresztül Magyarországon.

NAGYVILÁG

Címkék:

fuel prices, Hungary, russian oil embargo