Hazudnak a migránsok, hogy könnyebben megkapják a menedékjogot

A legtöbb migráns a koráról hazudik. Sokkal fiatalabbnak vallják magukat, mert azt remélik hogy hamarabb és könnyebben befogadja őket valamelyik ország. Akad azonban olyan bevándorló is, aki igyekszik eltitkolni korábbi bűncselekményeit. Egy afgán férfiról például kiderült, hogy Ausztriából Nagy-Britanniába akart szökni, mert nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolták.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 14. 16:13

Bevett szokás az illegális migránsoknál, hogy valótlan adatokat adnak meg magukról a hatóságoknak. A 2016 óta Nagy- Britanniába érkező migránsok kétharmadáról derült ki, hogy hamisan vallották magukat gyerekkorúnak. Svédországban tavaly hétezer afgán migránsból ötezer hazudott az életkoráról és csak később derült ki, hogy valójában felnőttek. A bevándorlók így akarták elérni, hogy beengedjék őket az országba, vagy éppen hogy elkerüljék a kitoloncolást.

Ausztriában a muszlim bevándorlók egy része nemcsak az életkorát próbálta meg eltitkolni, hanem azt is hogy korábban bűncselekményt követett el. Egy afgán férfiról például kiderült, hogy azért akart Angliába szökni, mert Ausztriában csoportos nemi erőszakkal és gyerekgyilkossággal vádolták. A hatóságok szerint a 23 éves migráns három társával együtt droggal elkábított egy 13 éves lányt, ezután csoportosan megerőszakolták, végül meggyilkolták. A kislány testétől úgy próbáltak megszabadulni, hogy egy szőnyegbe tekerték és a szemetesbe dobták. A férfi ezután Londonba menekült, a hatóságoknak hamis nevet adott meg és egy migránsszállóban próbált meg elbújni.


A brit rendőrség később megtalálta a férfit, akinek a sorsáról még mindig nem döntöttek. Az is kiderült, hogy az ügyben gyanúsított négy afgán közül három már a gyilkosság idején is illegálisan tartózkodott az országban, mert korábban elutasították a menedékjogi kérelmüket. Ráadásul a fellebbezési eljárások miatt még mindig nem tudják visszatoloncolni őket Afganisztánba.

Nem mindenki találta bűnösnek az afgán migránsokat. Miután az OE24 című osztrák portál beszámolt az ügyről, az Alerta Feminista nevű szélsőbaloldali aktivistacsoport a lap több munkatársát is megtámadta. Azzal vádolták az újságírókat, hogy rasszista tudósításokat gyártanak.

NAGYVILÁG

Címkék:

europe, lies, migrants