Madárnak gondolja magát a tiktokker

Az ey/em/eir személyes névmást használó személy nemrég egy TikTok-videóban közölte, hogy ember madár hibridnek gondolja magát, és ennek megfelelően mostantól nem rendelkezik semmilyen nemmel.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 1. 14:10

A Libs of TIkTok egy újabb önjelölt gender-szakértőről osztott meg videót, aminek szereplője elmagyarázza, hogy ő egy barátnőjével együtt, madárként definiálja magát, ennél fogva pedig ők nem tekintenek magukra emberként.

„Avery és én mindketten madarak vagyunk. Én egy kardinálispinty vagyok, Avery pedig egy kékvércse. Mivel madarak vagyunk, bár használjuk az általunk preferált személyes névmásokat, alapvetően egyáltalán nincs nemünk, nekünk fajunk van. A mi fajunknak, mint madár-ember hibridnek eredendően nincs semmiféle neme” – mondta a videóban a lány, aki azt láthatóan figyelmen kívül hagyta, hogy mind az általa említett madarak, mind pedig az emberek rendelkeznek nemmel, így a két faj keveredéséből létrejövő életformának is rendelkeznie kell ilyennel.

Korábban már felütötték a fejüket az olyan ultraliberális tiktokkerek, akik nem tekintettek magukra emberként. Amint arról már korábban is írtunk egyik ilyen személy állatnak, egy másik pedig tárgynak képzeli magát.

Az egyik videó elején a már szinte szokásossá váló névmásokkal kapcsolatos rövid monológot lehet hallani, amikor is a biológiailag lányhoz hasonlító, de magát nem akként definiáló személy azt mondja, hogy neki megfelelő az összes fajta névmás használata, de a leginkább azt szereti, ha hercegként utalnak rá.

Ezek után elmesélt a tiktokker egy történetet arról, hogy két évvel ezelőtt kérdezték meg tőle, hogy melyik névmást preferálja. Akkor még azt mondta, hogy természetesen a nőnemű she/her névmásokat használja, de később ezen változtatott, végül pedig arra a felismerésre jutott, hogy a teljesen gender semleges nyelvet tartja a számára legkellemesebbnek, leginkább elfogadhatónak.

Ezt a személyiség változást azzal indokolta, hogy egész életében nőként kezelték, de az identitásának nem nagy része a neme, ami pedig abból fakad, hogy

önmagát nem tudja emberként definiálni.

A videót vegyesen, inkább negatívan fogadták a kommentelők, akiknek a többsége komolytalannak és nevetségesnek titulálta a lányt.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy „Javíts ki ha tévedek, de amennyiben nem azonosítod magadat emberként, így az emberi jogok se vonatkoznak rád. Érdekes….”

Mások pedig a Nyugati társadalom és a civilizáció végét vizionálták a videó megtekintése után.

Egy másik TikTok videóban egy magát genderfluidként azonosító ember azt magyarázza, hogy ő az „it” („az”) névmást preferálja, amivel tárgyakra szoktak hivatkozni, mivel ezzel tudja magát legkönnyebben definiálni. A videó során többször megemlíti a készítő a nemi eufória kifejezést, amivel egy vágyat próbál leírni, ami arra ösztönzi, hogy minél inkább hasonlítson az általa preferált nemre.

Egy a nemek meghatározására szakosodott honlap szerint, a nemi eufória egy olyan pszichológiai állapot, amikor ez egyén a valódi identitására gondol, és közben erős vágyat érez arra, hogy a preferenciái szerint változtassa meg magát, esetleg a névmását.

NAGYVILÁG

Címkék:

birds, gender theory, liberals, libs of tiktok