Nagyot buktak a baloldali propagandával teletűzdelt médiaóriások

Nagyot buktak a baloldali propagandával teletűzdelt médiaóriások

A legtöbb pénzt azok a gigavállalatok vesztették el idén, amelyek mindenáron rá akarták erőszakolni a fogyasztókra a genderlobbit.

NAGYVILÁG 2022. DECEMBER 29. 09:49

Korántsem zárt sikeres évet Hollywood 2022-ben, a nagy stúdiók, streamingszolgáltatók, kábelszolgáltatók és más médiaóriások együttesen 542 milliárd dollár piaci értéket veszítettek idén.

a baloldali stúdiók közül a Walt Disney Co., a Netflix és a Comcast vitte el a vérveszteség nagy részét. Ezek azok a stúdiók, amelyek leginkább ráerőszakolják az emberekre a baloldali és az LMBTQ propagandát.

A veszteségek meghaladták más ágazatok indexeit, beleértve a bankszektort, amely 14,5 százalékos csökkenést könyvelhetett el az év során, és a távközlési ágazatot, amely 11,2 százalékot zuhant. A Netflix idén két egymást követő negyedévben is példátlanul sok előfizetőt veszített, ami elbocsátásokhoz és költségcsökkentéshez vezetett. Az év során a részvények több mint 50 százalékkal estek. További nagy vesztesek közé tartozik a Paramount Global, amelynek részvényei több mint 40 százalékkal estek, és a Warner Bros. Discovery – a CNN anyavállalata -, amelynek részvényei több mint 60 százalékkal zuhantak.

Hasonló mélyrepülést élt át a Disney: az egykor legyőzhetetlennek hitt márka és ikonikus amerikai vállalat részvényei idén több mint 40 százalékkal zuhantak. A gigacég akkor indult el igazán a lejtőn, amikor egyre agresszívebben kezdte ráerőszakolni az emberekre – főként a gyerekekre – a genderlobbit, mindezt egy olyan államból, mint Florida. A Disney háborút hirdetett az állam egyik törvénymódosításával szemben, amely megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról vagy szexuális ideológiákról tanítsanak egészen harmadik osztályos korig. Ron DeSantis floridai kormányzó végül úgy döntött, hogy megszünteti a Walt Disney World különleges önkormányzati státuszát az államban. Florida ezzel véget vetett annak az 1967-ben beiktatott törvénynek, amely lehetővé tette, hogy a kerület – amely a vállalat több mint 25 000 hektáron fekvő közép-floridai vidámparkjait foglalja magába – ugyanolyan hatáskörrel járjon el, mint egy megyei önkormányzat.

Azzal, hogy megszűnt ez a jogkör, a Disney jóval magasabb adót kénytelen fizetni. A törvénymódosítás aláíráskor DeSantis azt mondta, hogy a Disney “egy Burbankben, Kaliforniában székelő vállalat, és gazdasági erejét arra fogja felhasználni, hogy megtámadja a szülőket az államomban. Ezt provokációnak tekintjük, és vissza fogunk vágni!”.

Florida állam ugyanis úgy véli, hogy csakis a szülők joga eldönteni, hogy mikor és milyen módon találkoznak a gyermekeik ezekkel a témákkal. A Disney azonban nem így gondolja, a világvállalat szerint minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését. Ennek érdekében egyébként egy külön munkacsoportot is létrehoztak egy kis időre, amely azért felelt, hogy minél több LMBTQ karakter jelenjen meg a mesékben.

Miközben az Egyesült Államokban egyre több helyen jogszabályokkal korlátozzák a nemváltoztatás korhatárát és az ehhez szükséges gyógyszerek hozzáférhetőségét, a Disney az alkalmazottai és azok családjai számára létrehozott egy olyan programot, amely lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek ezekhez az eljárásokhoz. Egy Twitterre kikerült belső videóban a Disney egyik munkatársa azt magyarázza, hogy miként segítheti a vállalat a nemek közti átmenetet. “Ezt a munkát annak érdekében végezzük, hogy az alkalmazottaink és azok családtagjai hitelesen és büszkén fejezhessék ki nemüket a vállalatunknál. Tájékoztatást adunk nekik a nemváltoztató eljárásokról is”.

A Disney egyik vezetője azt is elismerte, hogy a vállalat azért igyekszik növelni a sokszínűséget a cégen belül, mert az jót tesz az üzletnek. A Disney ezután egy elemzésében potenciálisan problémásnak bélyegezte a Pán Péter című klasszikus animációs film karaktereit, Csingilinget és Hook kapitányt. Előbbinél az a cég problémája, hogy a filmben vannak olyan pillanatok, amikor Csingiling testképzavarosnak tűnik és féltékeny Wendyre, akit Pán Péter kitüntetett figyelemmel kezel. Hook kapitánnyal szemben pedig azért vannak fenntartásai a Disney-nek, mert a kéz helyett viselt kampóprotézise előítéleteket szül a fogyatékkal élőkkel szemben, mivel a mesehős gonosz természetű. A Disney egyébként több másik kedvelt és népszerű mesehőst is megcélzott, köztük a kis hableányt, Ursulát és Dumbót is.

Idén a szülők is egyre inkább megelégelték, hogy a Disney az ideológiai irányvonalát az üzleti politikájába is beleépíti. Ahogy arról a V4NA is beszámolt korábban, a Disney hatalmas üzletei közé tartoznak a filmstúdiók, a műsorszóró és kábeltelevíziós hálózatok, a streaming szolgáltatások és a kiskereskedelmi termékek, ezeket pedig elkezdték bojkottálni a családok. Az eddig hűséges Disney-fogyasztók szerint “a vállalat körül az elmúlt években elszabadult a pokol”, és most már úgy vélik, hogy “a vállalat gyakorlatilag minden területén – a filmektől kezdve a streaming-szolgáltatások műsorain át a vidámparkokig és a szórakoztatóipari és médiakonglomerátum egyéb kínálatáiig – baloldali politikai programot követ”.

NAGYVILÁG

Címkék:

disney, gender ideology, hollywood, usa