Pánikolnak a demokraták: Soros György felvásárolja a spanyolajkú rádiókat

Pánikolnak a demokraták: Soros György felvásárolja a spanyolajkú rádiókat

A milliárdos azok után kezdte el növelni a spanyol nyelvű rádiós portfólióját, hogy kiderült: egyre több spanyolajkú szavazna a republikánus pártra.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 4. 10:41

Texas republikánus képviselője, Mayra Flores felszólította a spanyolajkú közösséget, hogy harcoljanak az értékeikért, miután egy Soros Györgyhöz köthető csoport elkezdte átvenni az irányítást a spanyol nyelvű rádióállomások felett országszerte. A milliárdos spekuláns érdekszféráihoz tartozó Latino Media Network nemrég jelentette be, hogy 18 spanyolajkú rádióállomást vásárol meg. Az ügylet hatósági jóváhagyásra vár, de várhatóan még ebben az évben lezárul, így az új vezetőségnek bőven lesz ideje változtatásokat végrehajtani a 2024-es választások előtt.

Olyan adók kerülnének a liberális csoport irányítása alá, mint például a Radio Mambi, amely a spanyol nyelvű konzervatívok körében népszerű kommunizmusellenes nézeteket közvetít. Mayra Flores – aki az első republikánus latin-amerikai képviselő, akit valaha Texasból választottak be a kongresszusba, és az első mexikói születésű női képviselő a képviselőházban – egy podcast adásban beszélt arról, hogy Soros György miért próbálja felvásárolni a spanyolajkú rádióállomásokat.

“Megpróbálja eltörölni az értékeinket. Azt akarja, hogy a spanyolajkú közösség elfelejtse Istent és a családi értékeket. Ezt akarja tőlünk a szélsőbaloldal. Felszólítom a spanyolajkú közösséget, hogy harcoljanak. Harcoljatok a szüleitek értékeiért, amelyeket belétek neveltek, amelyek bennünk élnek, és neveljétek ezeket az értékeket a gyerekeitekbe és az unokáitokba, mert ez valójában egy harc a jó és a rossz között, és az ellen, hogy mindent el akarnak venni tőlünk”.

– magyarázta a képviselő.

Amikor az üzlet lehetősége felmerült, a Radio Mambitól legalább három prominens műsorvezető távozott, és kijelentették, hogy soha nem dolgoznának egy Soroshoz kötődő csoportnak. Bár a Latino Media Network ragaszkodott ahhoz, hogy nem cenzúrázza a konzervatív hangokat a Radio Mambi műsorán, a tény, hogy Sorosnak bármilyen köze van hozzá, elég volt ahhoz, hogy többek között a háromszoros Emmy-díjas műsorvezető, Nelson Rubio is távozzon.

“Azt mondták, hogy nem fogják megváltoztatni a szerkesztői irányvonalat, vagy a gondolkodásmódot, de ennek ellenére az új tulajdonosok javaslataiban leírták a liberálisok tevékenységét, ami életellenes és az amerikai Demokrata Pártot támogatja”

– mondta korábban Rubio a Fox Newsnak. Bár a Radio Mambi tekinthető az ügylet legfontosabb elemének, a csoport más nagy piacokon is átvenné a spanyol rádiók felett a hatalmat, többek között New Yorkban, Chicagóban, Dallasban, Houstonban, Las Vegasban, Los Angelesben és San Antonióban.

A konzervatívok attól tartanak, hogy a Soros által támogatott csoport befolyásolni fogja a választókat a kulcsfontosságú területeken. Soros György és a demokraták azután kezdtek rádiók felvásárlásába, hogy a közvélemény-kutatások rámutattak: egyre több spanyolajkú személy elégedetlen az ország állapotával, és egyre kevesebb latin akar a demokratákra szavazni.

NAGYVILÁG

Címkék:

democrats, george soros, latino, polls, united states of america