Ha eleget fizetnek, az NBA nem utasítja el a homoszexuálisok megbüntetését

A népszerű kosárlabda liga annak ellenére, hogy az LMBTQ közösség egyik élharcosaként gondol magára, a mérkőzéseit olyan helyen rendezi meg, ahol a homoszexualitást a törvény halállal bünteti. Ezzel a kosárlabda szövetség lényegében támogatja, hogy akár halálbüntetés is jár a homoszexualitásért.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 24. 08:24

Az National Basketball Association (NBA) kosárlabda szövetség a melegek és az LMBTQ közösség élharcosai közé tartozik, és amikor csak lehetőség nyílik rá, állást foglal a szexuális kisebbségek mellett. Most azonban az NBA arra törekszik, hogy egy olyan régióban rendezzen gálamérkőzést, ahol a homoszexualitás illegális.

Az Egyesült Arab Emírségekben minden LMBTQ tevékenység bűncselekménynek számít. Akit leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű létében bűnösnek találnak, a legjobb esetben is súlyos pénzbírságra és kényszerített mentálhigiénés kezelésre számíthat, a legrosszabb esetben pedig életfogytiglani börtönbüntetésre, kémiai kasztrálásra, korbácsolásra, vagy akár ki is végezhetik a bűnöst.

Az NBA azt akarja elérni, hogy a Közel-Keleten is népszerűbbé tegye a kosárlabdát. Az Abu-Dhabiban megrendezésre kerülő mérkőzéseket a Milwaukee Bucks és az Atlanta Hawks között október 6-án és 8-án rendezik az Etihad Arénában.

A meccsek megrendezése a Közel-Keleten annak fényében különösen képmutatónak tekinthető, hogy 2016-ban az NBA visszavonta a legjobb játékosokat felvonultató All-Star mérkőzést Charlotte városból, miután az államban elfogadtak egy törvényt, amelynek értelmében mindenkinek a biológiai nemének megfelelő mosdót kell használnia.

Az OutKick alapítója, Clay Travis az NBA döntésével kapcsolatban azt mondta egy a Youtubera feltöltött videóban, hogy “maga a képmutatás az, amikor a sportolók nem játszanak egy államban a mosdókról szóló törvény miatt, de beleegyeznek, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe menjenek, ahol a homoszexualitást adott esetben akár halállal büntetik. Az NBA nem áll ki az Egyesült Államok értékei mellett a világban” – fogalmazott az OutKick portál alapítója.

NAGYVILÁG

Címkék:

civil rights, Islam, lmbtq, nba