Több tízezer keresztény gyűlt össze a budapesti Puskás Arénában

2022. július 23-án tartották még a kétszer is elhalasztott Ez az a nap! Fesztivált. A Puskás Arénában megrendezett koncertsorozatra több mint negyvenezer jegy kelt el. A hőség és a nyári eső sem riasztotta el a résztvevőket. A zeneszámok és a többi program középpontjában mindig Jézus Krisztus állt.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 24. 16:25

Óriási tömeg gyűlt össze az Ez az a nap! Fesztiválon a budapesti Puskán Arénában július 23-án. László Viktor az esemény házigazdájaként a megnyitón azt mondta, hogy a megújulást és a lelki ébredést nem lehet ölbe tett kézzel várni. A magvetőről szóló evangéliumi példabeszédet idézve kijelentette: minden keresztény feladata a „maghintés”. A magokból pedig egyszer csak csodálatos kalászokat fog nevelni. Ezért nem szabad tétlenkedni, és hirdetni kell továbbra is, még nagyobb erővel az örömhírt – írja a vasarnap.hu portál, amely megjegyzi, hogy

az esemény egyik megrendítően szép pillanata volt, amikor a Puskás Aréna minden résztvevője felállva énekelte el a Himnuszt, és a keresztény egyházi vezetők egymást váltva imádkoztak Magyarország lelki ébredéséért.

A magyar előadók közül, az Eucharist és Mező Misi csapatából Gável András felidézte a közelmúltbeli angol-magyar meccs hazai győzelmének örömérzetét. Hozzátette: van egy mérkőzés, ami még ennél is nagyobb, és azt Jézus Krisztus nyerte meg a Golgotán. A jelenlevők együtt kiáltották, hogy a Győztes csapathoz tartoznak, vágyakozva arra, hogy a különböző felekezetű keresztények végre közösen ülhessenek az Úr asztalánál. Ezt fejezte ki a Tápláló szent kenyér kezdetű ének is, amit az egész stadion egy emberként énekelt.

Az este zárásaként az összes fellépő közösen énekelte Istennek az ő nagyságáról szóló, How Great Is Our God című közismert éneket. Minden jelenlévő pedig egy úgynevezett „Jézus Bibliával” sétált haza az esőtől elviselhetőbb hőmérsékletű esti Budapesten.

NAGYVILÁG

Címkék:

budapest, christian, Hungary