Andrzej Duda: Karácsonyi örömöt, jó egészséget, családi harmóniát és jólétet kívánunk minden lengyelnek

Andrzej Duda: Karácsonyi örömöt, jó egészséget, családi harmóniát és jólétet kívánunk minden lengyelnek

Minden honfitársunknak itthon és külföldön kívánjuk álmai beteljesülését, de mindenekelőtt belső békét, melyet nem zavarnak félelmek és aggodalmak, mondta karácsonyi üdvözletében Andrzej Duda lengyel elnök és felesége, Agata Kornhauser-Duda.

NAGYVILÁG POLITIKA 2021. DECEMBER 24. 13:32

A lengyel elnöki pár videóban mondta el karácsonyi jókívánságait a lengyeleknek.

A karácsony az év legjobban várt ünnepe. Egy olyan időszak, amikor közel akarunk lenni azokhoz, akiket szeretünk. Egy olyan időszak, amikor a legkedvesebb emlékek felelevenednek, mondta Andrzej Duda.

A karácsony különleges helyet foglal el a lengyel hagyományokban, emelte ki Agata Kornhauser-Duda. Mint mondta, erre emlékeztetnek az egyedi díszítések, ételek és ajándékok, valamint a számos – helyi és Lengyelország-szerte megőrzött – hagyomány és szokás.

A first lady megjegyezte, a karácsonyi előkészületek sok erőfeszítést igényelnek,

de karácsonyeste már a csendes, szent éjszaka hangulata vesz körül minket, amely békét hoz minden embernek.

Andrzej Duda nem feledkezett meg a karácsonykor szolgálatot teljesítőkről sem.

Jószívvel gondoljunk azokra is, akik ezen az estén szolgálatot teljesítenek, mondta felidézve a lengyel hagyományt, miszerint az ünnepi asztalnál még egy főre terítenek.

Ez a másokkal való törődés szimbóluma, amivel azokra emlékezünk, akik nem tölthetik a karácsonyt szeretteik körében. Míg mi közösen osztozunk a karácsonyi ostyán és karácsonyi énekeket éneklünk, gondoljunk jószívvel azokra, akik szolgálatot teljesítenek: az egészségügyi dolgozókra, akik a betegek mellett állnak, és a tisztekre és katonákra, akik a biztonságunkat védik, köztük azok, akik áldozatkészen védik Lengyelország keleti határát.

Karácsonyi örömöt, jó egészséget, családi harmóniát és jólétet kívánunk önöknek, mondta az elnök hozzátéve:

Minden honfitársunknak itthon és külföldön kívánjuk álmai beteljesülését, de mindenekelőtt belső békét, melyet nem zavarnak az elmúlt év gondjai és aggodalmai.

Isten áldja meg hazánkat és támogassa erejével – zárta karácsonyi üdvözletét az elnöki pár.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

agata kornhauser-duda, andrzej duda, poland, president