Egy népszavazás már megakadályozta, hogy Brüsszel „legyűrje” az országot

Egy népszavazás már megakadályozta, hogy Brüsszel „legyűrje” az országot

Magyarországon egyszer már bevált a népszavazás, amikor a bevándorlás ügyében Brüsszel szinte legyűrte – fogalmazott pénteki rádiós interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Arról is beszélt a magyar közrádióban, hogy a következő időszakban minden magyarországi településen szerveznek oltási akciónapot.

POLITIKA 2021. DECEMBER 3. 09:36

A következő másfél hónapban minden magyar településen szerveznek oltási akciónapot. A miniszterelnök – mint pénteki rádióinterjújában elmondta – azt várja ettől, hogy jelentősen megugrik majd a 3. oltást felvevők száma. Mint beszámolt róla, az elmúlt két akcióhéten, csütörtök estig bezárólag egymillió oltást adtak be, amiből 800 ezer volt 3., és 115 ezer 1. oltás. Orbán Viktor előző megnyilatkozásaihoz hasonlóan újra kiemelte: az emberek biztonsága jelentős mértékben nő az oltás miatt. Úgy fogalmazott: „a 3. oltással vágtatunk”. A statisztikák szerint 2,6 millió magyar vette fel a megerősítő oltást – a lakosság 27 százaléka – eközben az uniós átlag 10 százalék mozog.

A népszavazás egyszer már megakadályozta, hogy Brüsszel „legyűrje” az országot

Egyszer már bevált Magyarországon a népszavazás, amikor a bevándorlás ügyében „Brüsszel szinte legyűrt bennünket” – fogalmazott a kormányfő. A népszavazással azonban a magyar pozíciók erősödtek, sem kötelező kvótát nem vezettek be, sem migránsokat nem telepítettek az országba – tette hozzá. Kiemelte: most újra meg kell tenni ezt a gyermekek jövője érdekében.

Orbán Viktort – mint hagsúlyozta – egyáltalán nem érdekli, mit mondanak Brüsszelben a gyermekvédelmi törvényről, és azt sem szeretné, ha beleszólnának abba, hogy a magyarok hogyan neveljék gyerekeiket. Szerinte „őrület” van Európában, nem tartják tiszteletben szülők jogát gyermekük „emberré nevelésére”, ide értve a szexuális nevelést is. A magyar kormány akkor tehet valamit ez ellen, ha a magyarok újra felsorakoznak mögötte – hangoztatta.