Hitler-idézeteket osztott meg a polgármester, most menekül

Budai Lórántot, a magyarországi Jászberény település polgármesterét a dollárbaloldal bukott kormányfőjelöltje is támogatja az időközi választáson.

POLITIKA 2023. JANUÁR 13. 15:13

Jászberény polgármestere korábban olyan idézeteket osztott meg a közösségi oldalán, amelyek Adolf Hitlertől származtak.

„Azt gondolom, hogy nekem ezzel 2019-ben nincs mit kezdenem. Várom a további kérdéseket”

– így reagált még a négy évvel ezelőtti kampányban Budai Lóránt, amikor a Hír TV magyar csatorna stábja szembesítette azzal, hogy náci gondolatokat osztott meg a Facebookon, Szálasit pedig Magyarország nemzetvezetőjének tartotta. Mindezt az Origo nevű hírportál idézte fel, amely hozzátette, hogy a botrányos megnyilvánulás ellenére Budai Lóránt lett a település polgármestere. Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő feleségétől, Dobrev Klárától kezdve Karácsony Gergelyen át a baloldal nyíltan kampányolt mellette. Ennek ellenére 2022-ben mégis Jászberény baloldali alpolgármestere oszlatta fel a képviselő-testületet, ezért kell most vasárnap időközi választást tartani a városban.

A férfit most is megpróbálták szóra bírni a botrányos kijelentései kapcsán. A Mediaworks arra volt kíváncsi, hogy 2023-ban időszerűnek tartja-e beszélni azokról a náci kijelentésekről.

„További jó munkát”

– ezzel a válasszal hárította a témában feltett kérdést, mielőtt bemenekült egy épületbe. Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölt nemrég még egy tévéműsorban árulta el, hogy amerikai pénzekből támogatják Budai Lóránt kampányát. Budai azonban a Mediaworksnek tagadta, hogy külföldről érkező dollárokból finanszírozzák a kampányát, azt azért elárulta, hogy félmillió már megérkezett Márki-Zayéktól.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, leftist, nazi card