Lebukott Sorosék hazugsága

Lebukott Sorosék hazugsága

„Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről”, jegyezte meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök írásában annak kapcsán, hogy konferenciát tartottak Budapest belvárosában, a CEU épületében. A miniszterelnök politikai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy információi szerint jelenleg 556 hallgató tanul Budapesten a Soros-egyetemen.

NAGYVILÁG POLITIKA 2021. SZEPTEMBER 20. 12:35

„Elég a mismásolásból! Íme, a legfrissebb adat: 556 hallgató tanul Budapesten a Soros-egyetemen”, írja közösségi oldalán Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója, és feltette a kérdést:

Most akkor ki mond igazat és ki nem?

Orbán Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy a Soros-egyetem saját honlapja szerint a tanszékek túlnyomó része rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik.

A honlapról az is kiderül, hogy az egyetem könyvtára, nyári egyeteme szintén Budapesten van, miképpen doktori iskola is működik a városban.

0rbán Balázs úgy fogalmazott:

Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.

A CEU budapesti, Nádor utcai épületében hétvégén tartottak konferenciát. Ennek kapcsán Orbán Viktor magyar miniszterelnök arról írt,

hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat.

A magyar miniszterelnök Samizdat 13. című írásában úgy fogalmazott, hogy ezen „mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének. De vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián?

Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről?

Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán”.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

balázs orbán, budapest, ceu, samizdat, viktor orban