Lengyel elnök: Ne feledjük, ami összeköt bennünket, tartósabb és erősebb, mint ami elválaszt

Lengyel elnök: Ne feledjük, ami összeköt bennünket, tartósabb és erősebb, mint ami elválaszt

Legyünk kedvesek és megértőek egymással. Ne feledjük, hogy ami minket, lengyeleket összeköt, az erősebb és tartósabb, mint ami elválaszt minket, mondta Andrzej Duda újévi köszöntőjében. A lengyel elnök beszélt a koronavírus-járványról és megemlékezett az áldozatokról. Háláját fejezte ki a határt védő egyenruhásoknak is.

POLITIKA 2022. JANUÁR 1. 14:20

A 2021-es év számos nehéz kihívás elé állított minket, mondta szilveszteri beszédében Andrzej Duda. Mint mondta, 2021 egy újabb év volt, ami a koronavírus-járvány elleni küzdelemről szólt, és sok lengyelt fosztott meg az egészségétől és az életétől is.

Az államfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak és arra kérte a lengyeleket, hogy oltassák be magukat.

A világjárvány a gazdaságunk számára is hatalmas kihívás, jelentette ki Andrzej Duda kiemelve, hogy a jó döntéseknek köszönhetően munkahelyek maradtak meg, és Lengyelország visszatért a fejlődés útjára.

A világjárvány hosszú távú hatásai közé tartozik azonban a magas infláció is. Az egész világ az emelkedő árakkal küzd. Ezért írtam alá az Áfá-t csökkentő törvényjavaslatot, tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy elvárja a kormánytól, hogy további lépéseket tegyen ebben a kérdésben.

Andrzej Duda beszédben szóba került a lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzet is. Mint mondta,

Lengyelország hibrid támadás áldozatává vált, de államként és állampolgárként átmentünk a vizsgán. Megmutattuk eltökéltségünket. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk gondoskodni a saját és az EU biztonságáról.

Az elnök háláját fejezte ki az egyenruhásoknak.

Büszkék vagyunk rájuk. Ne feledjük, hogy ma is sokan közülük őrzik a határainkat, hangsúlyozta.

Ahogy Andrzej Duda rámutatott: Lengyelország megbízható partner az EU-ban és a NATO-ban.

Végül az elnök jókívánságokkal fordult a lengyelekhez, és arra kérte őket:

Legyünk kedvesek és megértőek egymással. Ne feledjük, hogy ami minket, lengyeleket összeköt, az erősebb és tartósabb, mint ami elválaszt minket.

Boldog új évet kívánok mindenkinek! – zárta beszédét az elnök.

POLITIKA

Címkék:

andrzej duda, new year, poland, president, speech