Orbán Viktor: Teljes összegű 13. havi nyugdíjat kapnak jövőre az idősek

Orbán Viktor: Teljes összegű 13. havi nyugdíjat kapnak jövőre az idősek

Újraválasztották Orbán Viktort a magyar kormánypárt, a Fidesz elnökének a párt XXIX. tisztújító kongresszusán. A magyar miniszterelnök beszédében többek között arról beszélt, hogy az Európai Uniót meg kell újítani, Magyarországnak tovább fog fejlődni, és több olyan intézkedést is bejelentett, melyekkel a magyarokat segíti a kormány a következő hónapokban.

POLITIKA 2021. NOVEMBER 14. 17:25

A Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez, mondta a párt vasárnapi budapesti kongresszusán Orbán Viktor, akit a nagyobbik magyar kormánypárt, a Fidesz ismét elnökének választott.

A miniszterelnök-pártelnök rámutatott: a Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt, és az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében.

„Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom”, hangsúlyozta.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk – mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. „Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is”, hangsúlyozta.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok.

A kormányfő hangsúlyozta: azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet.

„Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?” – tette fel a kérdést.

Mint mondta, adócsökkentés, beruházások, egyetemfejlesztés, kutatás és innováció, vidékfejlesztés és még jobb kormányzati munka révén eljuthatunk a legjobbak közé. Ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg.

„Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk”, hangoztatta.

A következő hónapokkal kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Ez a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal kezdődött és

a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével folytatódik.

A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint (kb.560 euro) lesz a minimálbér és 260 ezer forint (kb.720 euro) a garantált bérminimum – folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót.

Ilyen se volt még – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

Továbbra is a biztonság a legfontosabb kérdés

Kiemelte ugyanakkor, hogy a járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés.

Budapest, 2021. november 14.
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti – magyarázta.

Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre, az emberek anyagi biztonságát is kockára akarja tenni, mert a nagy nemzetközi klímaromboló multicégek helyett a családokkal akarja megfizettetni a klímavédelem költségeit.

Az Európai Unióról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik.

A pártelnökké újraválasztott politikus úgy fogalmazott: az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, „szivárványszínű árnyéka önmagának”, és ha így megy tovább, elfogy, mint a holdvilág. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Mint mondta, azért léptünk az EU-ba, mert integrációt ajánlottak, a csatlakozáskor szó sem volt arról, hogy lépésről lépésre elveszik a jogainkat. Szó sem volt arról, hogy kultúránkat és hagyományainkat magasabb rendű elvek miatt fel kell adni. Kiemelte, nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet, hozzátéve: szuverének akarunk lenni, és nem akarunk integráció helyett európai egyesült államokat.

Nem adjuk fel a határvédelem jogát, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, és az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén, emelte ki Orbán Viktor.

POLITIKA

Címkék:

congress, fidesz, Hungary, viktor orban