A botrányos BL-döntő után az európai határok szigorúbb ellenőrzését követelik

A botrányos BL-döntő után az európai határok szigorúbb ellenőrzését követelik

A spanyol Vox párt vezetője szerint meg kell akadályozni, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája döntője előtt kialakult zavargások átterjedjenek más nagyvárosokra is.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 12. 09:55

A spanyol nemzeti-konzervatív Vox párt vitát kíván indítani az Európai Parlamentben a párizsi labdarúgó Bajnokok Ligája döntője előtt és a meccs után kialakult zavargások ügyében. A Vox párt szerint a „multikulturális forró pontok” ellen kell fellépni. Kiderült ugyanis, hogy bevándorlóbandák állnak a kegyetlen zavargások mögött, akik kifosztottak szurkolókat, a nőket pedig szexuálisan zaklatták a BL-döntő napján. Az esetből – ahogy arról már a V4NA is beszámolt korábban – Franciaország nemzeti botránya lett. A spanyol Vox párt azt szeretné, ha Európa levonná a következtetéseket a párizsi incidensekből.

„Még van időnk megakadályozni, hogy az olyan spanyol városok, mint Usera, El Puche vagy Salt olyanok legyenek mint Párizsban a Saint-Denis negyed. Meg kell védenünk a határokat, véget kell vetnünk a migránsok csalogatásának, növelnünk kell a rendőri jelenlétet, véget kell vetnünk az ingyenes szociális juttatások elherdálásának, és nem szabad fejet hajtanunk a progresszív inkvizítorok előtt”

– jelentette ki Santiago Abascal, a Vox párt vezetője, aki arra utalt, hogy Párizs külvárosait már szinte teljesen ellepték a bevándorlók, és ezekben a negyedekben drasztikusan leromlott a közbiztonság az utóbbi években. Usera, El Puche és Salt mind elszegényedett városi negyedek Spanyolországban, ahol nagy a bevándorlók aránya és magas a munkanélküliség.

Hasonló cipőben jár Andalúzia, amely mindig is a Marokkó északi régióiban működő illegális bevándorlási maffiák kedvelt helye volt. Cadiz, Malaga és Granada voltak a legjelentősebb beutazó tartományok, de az utóbbi években egy algériai útvonal is aktívvá vált, amely Almeria tartományt is erősen érinti.

Így 2019 óta több mint 42 ezer illegális bevándorló érte el az andalúziai partokat az ENSZ statisztikái szerint. Idén, 2022-ben a tendencia tovább emelkedik, és annak ellenére, hogy az év első felében az időjárási körülmények nem voltak kedvezőek, már több mint 2000 illegális bevándorló érte el az andalúziai partokat.

Ráadásul akkora logisztikai nyomás nehezedik az utóbbi hónapokban az andalúziai partokra, hogy szinte lehetetlen átvizsgálni az összes hajót, ami miatt továbbra is könnyű átjutni Afrikából Európába.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

illegal immigrants, santiago abascal, spain, vox